Tuesday, November 23, 2021
НачалоНовини от БългарияЗоран Заев пристигна в България да посети малкото оцелели от трагедията с...

Зоран Заев пристигна в България да посети малкото оцелели от трагедията с изгорелия автобус

„Когато са избухнали пламъците, хората на задните седалки от автобуса са успели да счупят прозореца и да се спасят”, каза той.

“Оставям на българските експерти да установят причините за инцидента. Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно се е случило”.

Това каза премиерът на Северна Македония Зоран Заев пред „Пирогов”.

„Когато са избухнали пламъците, хората на задните седалки от автобуса са успели да счупят прозореца и да се спасят”, каза той.

“Не всички пострадали са от Скопие”, добави още Заев.

„Всичките са граждани на Република Северна Македония. Те обаче са от повече националности. Имаме един гражданин от Сърбия и един с белгийско гражданство”, поясни македонският премиер.

По-рано тази сутрин премиерът на Северна Македониа каза в ефира на NOVA, че сред жертвите на жестоката автобусна катастрофа на АМ „Струма” има и деца.

„Това е голяма трагедия. Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

Той отбеляза, че все още не е потвърдена самоличността на загиналите.

„Информирах нашите служби да подготвят нашите екипи и да пристигнат на мястото. Отивам в България да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило”, коментира Заев пред МакПрес, предава БТА.

„Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите”, каза още македонският премиер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ