Friday, September 24, 2021
НачалоКриминалниЗлато, пачки с пари и луксозни коли: Ето как живеят арестуваните роми...

Злато, пачки с пари и луксозни коли: Ето как живеят арестуваните роми в Кюстендил (ВИДЕО)

От МВР разпространиха снимки и видео материали от акцията, която се проведе в сряда в ромската махала в Кюстендил. На тях се вижда луксът, в който живеят заподозрените и задржаните за редца престъпления. Сред скъпите вещи, които те притежават, са мебели със златен обков, скъпи коли, заснети и са и пачки с пари.

 

В ромската махала на града са извършени поне шест ареста на членове от клановете на Ропотамците и Гольовците.  Издирват се и минимум двама души. Те са разследвани като организирана престъпна група за рекет, лихварство, наркотици и побой.

 

Според разследващите именно тези фамилии стоят зад последните престъпления, станали в Кюстендил и региона.

 

 

На мястото пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който обяви, че няма нищо лошо в това да си богат, но трябва да си плащаш данъците.

 

„Няма нищо лошо в това да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат – стандарт, който не могат да си позволят преобладаващата част от българските граждани.

 

Част от работата ни е да не допускаме в страната да виждаме хора, които карат скъпи коли, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност – било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си“, обясни главният прокурор.

 

Задържани са 6 човека, за които има данни, че са криминално проявени. Издирват се още двама или трима. В четвъртък ще се реши кои да останат в ареста, какви мерки да им бъдат наложени и какви обвинения да получат, обясни още главният прокурор. Той припомни, че преди няколко месеца в града бяха нападнати и бити полицаи.

 

„Бяха бити четирима български полицаи, включително и кучето им, с което са работили, вероятно са търсили наркотични вещества. Срамно и недопустимо е да се бият полицаи, ние в някаква степен сме го превърнали в национален спорт. От една страна възприемаме за нормално да се бият полицаи, от друга възприемаме за нормално те да ни пазят, което е недопустимо във всяка една правова държава, член на Европейския съюз“, каза още Иван Гешев.

 

„Хората трябва да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всички, независимо дали става дума за богати, бедни, българи или роми“, добави Гешев.

 

Главният прокурор коментира и продължаващите действия по издирването на Янек Миланов от Дупница. „Продължава да се работи много активно по случая, въпреки че голяма част колегите от МВР са заети да охраняват мероприятия в София, работи се с всички необходими средства“, посочи Иван Гешев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ