Monday, July 26, 2021
Начало Спортни новини Започна записването за маратона "Галата - Варна"

Започна записването за маратона “Галата – Варна”

Над 50 участници от България, Дания и Русия вече се регистрираха онлайн за маратона "Галата – Варна", информираха организаторите.

Над 50 участници от България, Дания и Русия вече се регистрираха онлайн за маратона “Галата – Варна”, информираха организаторите.
81-вото издание на проявата е на 1 август, неделя. Срокът за регистрация изтича на 29 юли. Организатори на маратона са ВМС на РБ България, Община Варна и ПСК „Черно море“.

В 81-вия традиционен международен плувен маратон “Галата – Варна” могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени преди 2009 г.

Регистрацията на участниците се извършва сайта на маратона най-късно до 29.07.2021 г. След тази дата онлайн платформата се затваря.

Всеки участник трябва да е преминал предсъстезателен медицински преглед не по-рано от 3 дни преди старта (извършен най-рано на 29.07.2020 г.).

Прегледът се удостоверява със съответен документ, който се представя за проверка преди старта.

Всеки участник подписва декларация по образец, публикувана в сайта на маратона. Декларацията се разпечатва, подписва и представя на старта. За плувците под 18 г. декларацията се подписва от родител.

Всеки участник подписва декларация – съгласие за предоставяне и обработка на личните данни, публикувана в сайта на маратона. Организаторите гарантират, че данните ще се използват само за целите на маратона.

Новото рибарско пристанище „Карантината“ е сборният пункт на маратона. Миналата година участниците се събраха пред паметника в едноименната местност. Входът на пристанището е точно срещу паметника.

За улеснение на плувците, които нямат транспорт, във времето от 7,00 до 8,00 ч на интервал от 10 минути от Катедралата ще тръгва по един специален автобус, обозначен с информационна табела за маратона.

Заявката за участие е от 6,30 до 9,00 ч.

Стартът ще бъде даден в 9,30 ч след инструктаж.

Участието е индивидуално.

Разстоянието може да бъде преплувано със свободно избран стил, но без никакви помощни средства.

По време на плуването не се разрешава приемането на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и други средства.

90 минути след първия пристигнал на финала маратонът официално се затваря и участниците са длъжни да напуснат трасето, като се качат в съпровождащите плавателни средства.

Всеки участник е длъжен да спазва мерките за безопасност, наложени от епидемичната обстановка в страната към датата на провеждане на маратона.

Съдиите от лодките коригират участниците в случай на по-големи отклонения от маршрута.

Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.

Всички, преплували разстоянието от нос Галата до Варна в определеното време, получават: закуска и напитка, удостоверение за успешно преплуване и фланелка.

При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ