Sunday, June 13, 2021
НачалоНовини от светаЗаконопроектът на Джонсън за Брекзит предизвика бунт в редиците на торите

Законопроектът на Джонсън за Брекзит предизвика бунт в редиците на торите

“Даунинг стрийт” е изправен пред бунт в редиците на Консервативната партия, където депутати критикуват плановете на правителството да наруши международното право с нов спорен законопроект, който може да пренебрегне някои положения в споразумението за Брекзит с ЕС, пише “Гардиън”.

Опозицията в партията се разширява, като десетки тори се очаква да подкрепят ключова поправка в законопроекта за вътрешния пазар, която ще осигури на парламента важно вето на всяка промяна в споразумението.

Депутатите ще имат възможност да изразят опозицията си по време на второ четене и дебатирането на законопроекта днес, когато също ще бъде подложен на гласуване преди да влезе в комисии за обсъждане. Някои консерватори възнамеряват да се въздържат на днешния вот, като до 30 тори се очаква да подкрепят поправка, която ще бъде внесена тази седмица от сър Боб Нийл, председател на Комисията по правосъдие.

Джефри Кокс, бившият главен прокурор в управлението на Борис Джонсън, обяви вчера вечерта, че не може да подкрепи законопроекта, описвайки плана на правителството като “безотговорен”.

Лейбъристите ще гласуват против законопроекта в настоящата му форма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ