Thursday, April 1, 2021
НачалоКриминалниЗадържани са трима за убийство на зубър край Разград

Задържани са трима за убийство на зубър край Разград

Служители на Държавно ловно стопанство “Воден Ири-Хисар” са се натъкнали вчера сутринта на останките на зубър край село Черковна. 

При извършения оглед на местопроизшествието в присъствието на ветеринарен лекар са установени кожа, глава, кости и копита от убития женски бизон. По случая е отпочнато досъдебно производство по чл.278 Г, ал.1 от НК, съобщават от полицията.

В хода на разследването под ръководството на Окръжна прокуратура са извършени претърсвания на пет адреса в разградското село Дянково. Криминалистите от ОДМВР-Разград иззели месо, вещи и предмети, съотносими към криминалното деяние. Иззети са и 14 кучета от породите „Кангал”, „Барак”, „Питбул” и „Дого Аржентино”, с които е извършван бракониерския лов.

В хода на процесуално-следствените действия е установена съпричастността на трима души от село Дянково към посоченото престъпление. Лицата на възраст 36, 31 и 27 години са задържани за срок до 24 часа.

Двама от тях (36 и 27-годишните) са криминално проявени и осъждани за увреждания, кражби и незаконна сеч. Според събраните до момента данни извършителите използвали кучетата, за да блокират преследваното животно, след което го убивали с копия.

Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ