Saturday, June 12, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаЗа втори път се провежда Националният форум „Ветроходство в Черно море”

За втори път се провежда Националният форум „Ветроходство в Черно море”

За втора поредна година предстои едно уникално събитие във Варна с нова дата – 27 юни, събота, когато ще се проведе Националният форум „Ветроходство в Черно море” в зала “Аула” на Икономическия университет във Варна от 13 до до 18 ч. Събитието е насочено към широката публика и е подходящо за всички. Акцентът тази година е морската култура сред младите и възможностите на ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море.

Новото тази година е, че лекторите ще обсъждат морски теми в пет дискусионни панела, в които ще участват изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти от Варна, Бургас, Балчик и Созопол; организаторите на регати за килови яхти в България; журито от конкурса за есе на тема “Морска култура – какво е това?”. Специални гост-лектори са ръководните представители на ДП “Пристанищна инфраструктура” (А. Забуртов), ИА Морска администрация (Ж. Петров) и Пристанище Варна ЕАД (Т. Тодоров). За официалното откриване на Форума е поканен кметът на Варна

Ветроходна академия “Кор Кароли” кани всички любители на морето да присъстват на форума, а освен че ще имат възможност да задават въпроси и да разговарят с лекторите, те могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс”, като се регистрират на сайта, откъдето ще получат повече информация за пълната програма на събитието: www.corcarolisailing.org/forum_2020. Входът е свободен!

По време на форума строго ще се спазват всички противоепидемични мерки, като публиката ще бъде до 50 процента от капацитета на залата и ще се спазва отстояние от 1,5 м между участниците. Няма да бъдат допускани хора без маски или предпазни шлемове.

Второто издание на Националния форум „Ветроходство в Черно море” се организира от академия “Кор Кароли”, в партньорство с Иконoмическия университет – Варна, ДП „Пристанищна инфраструктура”, “Мусала” – застрахователен брокер, Хотел и казино “Черно море”, MY POS, TOTAL E&P BULGARIA BV, IV Ceilings, “Бон Марин”,”Блек Сий Яхтинг” и сдружение „За интелигентен растеж”.

Всяка година форумът ще се провежда в различни градове, а през тази започва от Варна по повод честванията на 100 години от създаването на Икономическия университет – Варна, като следващите години ще бъде в Бургас и София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ