Saturday, July 10, 2021
Начало Политика ИЗБОРИ 2021 Във Варна 136 секции с две машини за гласуване на изборите, в...

Във Варна 136 секции с две машини за гласуване на изборите, в 119 с хартиени бюлетини

Вчера при засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха бюлетините за предстоящия на 11 юли парламентарен вот.

Във Варненска област ще са 119 секциите, в които ще се гласува с хартиени бюлетини, броят не е окончателен. Към момента в област Варна са образувани общо 663 секционни избирателни комисии, от които 412 в община Варна.

Изборите на 11 юли ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. В 136 СИК в област Варна ще бъдат осигурени по две машини за гласуване. Секциите ще бъдат подсигурени с хартиени бюлетини, които обаче ще се използват само при възникване на проблем с машините.

С хартиени бюлетини, съгласно нормативната уредба, ще се гласува в секциите с под 300 избиратели, които за областта са 119, но окончателният брой ще бъде определен след образуването на секции за избиратели под карантина, където също ще се гласува с бюлетини.

Вчера при засилени мерки за сигурност във Варна пристигнаха бюлетините за предстоящия на 11 юли парламентарен вот.

Камионът, с който бяха доставени изборните материали, беше разпломбиран в присъствието на заместник-областните управители на Варненска област Силвия Александрова и Георги Георгиев, председателя на Районната избирателна комисия (РИК) – Варна Велин Жеков, представители на комисията, служители на администрацията, полицията и журналисти.

Общо 415 000 бюлетини за област Варна бяха разтоварени и разпределени към определените за съхранение помещения, където ще останат под полицейска охрана докато бъдат раздадени на всички общини в региона с ескорт от МВР.

На 1 юли в Областна администрация – Варна бяха получени протоколи и изборни книжа, които вече са раздадени на 12-те общини в областта. В допълнение ще бъдат разпределени указателни плакати за машинното гласуване и картинно указание за членовете на секционни избирателни комисии (СИК) с машинно гласуване.

С пристигналите вчера бюлетини се подсигурява вота на 100% във всички избирателни секции, в които ще се гласува с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласува на хартия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ