Wednesday, November 24, 2021
НачалоНовини от БългарияВидео анализ на кошмарната катастрофа на "Струма"

Видео анализ на кошмарната катастрофа на “Струма”

Шофьорът на автобуса, в който загинаха 45 души и 12 деца, почти е нямал шанс да не се заблуди в района на катастрофата. Това се разбира от видео анализа.

Шофьорът на автобуса, в който загинаха 45 души и 12 деца, почти е нямал шанс да не се заблуди в района на катастрофата. Това се разбира от видео анализа на автомобилния състезател Димитър Илиев.

Стъпка по стъпка рали пилотът разкрива пропуски в маркировката и наличие на светлоотразителни елементи, които са в окаяно състояние, за да стигне до най-голямото си разкритие – знакът, указващ, че след завоя на магистралата следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма.

Предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, но днес си лежи захвърлен зад мантинелата.

“И никой от май досега не е забелязал неговото отсъствие, защото вече 18 часа след инцидента никой не говори за това”, изразява изумлението си автомобилният състезател.

Той посочва още, че освен липсата на знака за зона за отдих и окаяната пътна маркировка, допълнително шофьорът на автобуса е бил затруднен от това, че е тъмно, вали дъжд, а вероятно и в ниското, където се намира този участък, е имало мъгла.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ