неделя, март 7, 2021
Начало Регионални новини Варна Варненски "патриот" с щедър подарък от кметството на Владиславово

Варненски “патриот” с щедър подарък от кметството на Владиславово

Какви ли са заслугите на пишман “патриота” за този щедър подарък?

 

Видно от профила му във Фейсбук, Никола Манчев е изключително активен из социалните мрежи, където се самоопределя като голям родолюбец и патриот с гръмки популистки постове.

- Реклама -

пишман патриот
Източник: Facebook
Колаж: “Топ Нюз”
Популизъм и гръмко подмазвачество лъха от постовете на псевдо патриота

Дали е така обаче?!

Изгонен за втори и последен път от редиците на БСП във Варна през 2016 година, Никола Манчев започва с опитите си да се включи в редица русофилски и патриотични организации, и успява, но все за кратко. В стремежа си да се хареса на някого, постоянно публикува постове на “Възраждане” ,”ВМРО” и други подобни, а целта му е единствено да се докопа поне до малко власт. След различни разговори “Топ Нюз” научи, че Манчев многократно се е молил и натискал да го приемат в редиците си. Все пак успява да пробие с лъжливите си патриотични нагласи и е бил кандидат за общински съветник във Варна на местните избори през 2019 година. Но и там не успява да се задържи за дълго, защото лъсва подмолното му и фалшиво родолюбие и бива отлъчен.

пишман патриот
Източник: Facebook
Колаж: “Топ Нюз”
Псевдо патриота се изявява из медиите, единствено с подкрепата на друг фалшив герой – собственика на “Будна Варна”, който освен, че е неграмотен и не знае как се пише “каУза”, е подсъдим за разпространение на порнография в интернет.
На снимката в дясно – “ГЕРОЯТ” на статията се самоопределя – той бил НАРОД, а останалите МЪРША

Според добре информирани източници, Никола Манчев никога не е бил трудоустроен и винаги се е занимавал само със сделки в сивия сектор, което му помага да демонстрира висок стандарт на живот. В началото на бума с кредити е започнал да се занимава с тях. Наел е помещение за офис и срещу голяма част от сумата е спомагал за получаване на кредити от банки на малоимотни и неотговарящи на изискванията за кредит лица. В това начинание е бил ортак с небезизвестния ромски барон и тартор на джебчийките от Игнатиево – Бако Стоянов.

По-късно преминава към ДДС измамите в търговията със зърнени култури, в което пък го вкарва още по-известният в тези среди Димитър Генчев Димитров – “ДДСаря”. В този период редом с “кражбите” на ДДС, от отровния тандем са пропищели много зърно производители с неплатена стока  и фирми, платили за недоставена такава. И двамата се измъкват от ударите на закона с подставени лица, а вместо тях в пандиза попадат набедените за управители на мнимите фирми, споделиха запознати от бранша.

Други запознати с дейността на Манчев твърдят, че и до сега не спира да ощетява държавния бюджет с двете си фирми. Чрез фиктивни сделки с перилни и почистващи препарати също “краде” ДДС от хазната. Друг любопитен факт е, че на адреса, на който са регистрирани родителите му и фирмите му, са вписани още множество други фирми.

пишман псевдо патриот
Източник: papagal.bg
Колаж: “Топ Нюз”
В подчертаното с червено се вижда колко фирми са регистрирани на същия адрес. Същото пише и в страниците на НАП.

Редом с всичко останало в квартал “Кайсиева Градина” всички го познават предимно като лихвар. Една от жертвите му на тормоз, поискала да остане анонимна дама, сподели за медията ни, че Никола Манчев й е услужил с пари малко след смъртта на съпруга й, с когото уж били близки приятели, а когато закъсняла малко с връщането на парите в едно с лихвите, Манчев започнал да я заплашва със саморазправа. За вечните му разправии за пари сочи и ПРОТОКОЛ ОТ СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ, в което става ясно, че Никола Манчев дава лъжливи показания на всеки разпит в дело срещу човек, който уж му дължи пари. Ето какво се казва в заседанието за показанията на пишман патриота:

“В разпитите на св. Манчев има очевидни разминавания…”

Наскоро пък е бил замесен в “покупката” на крадени вещи. Наркозависим от “Владиславово” извършил кражба, за да си набави необходимата доза и “продал” част от нещата на Никола Манчев. По-късно бил заловен от властите и си казал в кого е откраднатото, но спестил факта, че това си е редовна практика между двамата и всъщност по този начин си плаща, за да получи така нужното му пакетче с дрога.

Срещу пишман патриота е било заведено дело и за имотна измама. До това се стига през 2015 година, когато Манчев се възползва от млад мъж с ментални и психически проблеми и е закупил по съмнителен начин от него апартамент в кв.”Младост” за смешно малка сума пари. Информацията по този казус ни е предоставена устно от адвоката на измаменото лице, но имаме обещанието, че до няколко дни ще ни предостави копия от материалите по делото за измама, които и ще удостоверят, че псевдо патриота Манчев е имал сделка с имот по-малко от 5 години преди да получи общинското жилище.

Разминало му се, защото работи в сътрудничество с хора от ОДП-Варна, с което не спира да парадира пред приятели и познати. В компании често разказва за братовчедка си, която работи в дирекцията на полицията във Варна и освен това е създал още много контакти с други разследващи полицаи, с които споделя за престъпленията на ортаците си и по този начин успява да остане чист и до сега.

Не липсват и пиянските изцепки...

Както споменахме по-горе, пишман патриота се опитва да бъде в крак с политическия живот във Варна и участва дейно във всички избори, провеждани през последните 10 години, бивайки наблюдател или застъпник за коя ли не политическа партия. На последните местни избори, в които той самия е кандитат и получава смешните 36 гласа, е помагал на друга политическа партия и е осигурил повече гласове за нея, от колкото за себе си. А това, как осигурява гласове на избори, няма да коментираме и го оставяме на Вашето въображение…

Според колегите от HOTNEWS, може би точно с това е заслужил щедрия подарък от кметството на “Владиславово” – общинско жилище със символичен наем, което дава право след няколко години да бъде купено на символична цена.

През 2019 година кметството на ж.к. “Владислав Варненчик” предоставя на така “НУЖДАЕЩИЯТ СЕ” собственик на две фирми Никола Манчев общинско жилище, находящо се в бл. 222 вх.3

пишман патриот
снимка: HOTNEWS
В ж.к. Вл. Варненчик Бл. 222, вх. 3 се намира жилището на пишман патриота, предоставено му от кметството

Изглежда, че Никола Манчев е представил неверни или лъжливи данни в кметството на “Владиславово”, защото според чл.4 т.5 от Наредба на ОбС Варна за условията и реда за установяване на нужди на гражданите се изисква кандидатите за общинско жилищеда не са прехвърляли в срок от 5 /пет/ години, преди подаване на молбата за картотекиране и издаване на заповедта за настаняване, имоти по т. 2, 3, 4 и 5″, а лицето Никола Манчев е имало сделка с имот в този период, което е видно от описаната по-горе сделка с апартамент в кв.”Младост”, която е също толкова мътна, че заради нея дори се водят дела.

Дали от кметството са знаели или не, предстои да разберем, но според Чл.8 т.2 от същата наредба “гражданите, посочили неверни данни в подадените документи за категоризация носят наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс и се изваждат от картотеката за срок от 5 години”. Освен това разбрахме, че малко след нанасянето си в общинското жилище, е закупил имот в китната местност “Сълзица”, където си е направил оранжерии, гледа големи кучета и трупа строителни материали, както се вижда и на снимките, които приготвя за строеж на голяма вила.

пишман патриот
снимка: HOTNEWS Местността „Сълзица“ е в непосредствена близост с града

пишман патриот
снимка: HOTNEWS
Вижда се подготовката за строителство на мястото в местност “Сълзица”, което е закупено от Манчев след местни избори 2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

Дали ще му се размине и този път – не знаем, но предстои да разберем.

Ще сезираме съответните институции и зорко ще следим развоя по казуса.

 

Източници: HOTNEWS
ВАРНЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ
papagal.bg
НАП
Facebook

 

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

Хороскоп за месец МАРТ

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП: Един преходен месец между зимата и пролетта, когато очакваме положителна промяна и когато най-накрая можем да кажем довиждане на студените дни. Такъв е...

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП за 25 – 31 януари

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Интересни случки за едни, нова любов – за други   Овен През следващата седмица може да очаквате интересни случки, що се отнася до вашите работни...

От утре мерките в цялата страна се затягат – здравния министър с нова заповед

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и...

Седмичен хороскоп за 15-21 февруари

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Промени ще завладеят едни, криви сметки ще забележат други   Овен През тази седмица едва ли ще се изправите пред някакви по-сериозни пречки или проблеми....

Дневен хороскоп за 1 март

ДНЕВЕН ХОРОСКОП: Бъдете ЗДРАВИ, РУМЕНИ и ЗАСМЕНИ! Честита Баба Марта!   Овен През този ден ще Ви се иска да се занимавате с нещо, което не е...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Станислав on ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!