Варненски джигит смая България (СНИМКИ)

57
снимка: фейсбук

Варненско БМВ фучи с бясна скорост на магистрала „Тракия” и изпреварва автомобили в аварийната лента.

За поредния абсурден случа алармираха потребители в социалните мрежи, пише Trafficnews.bg. Леката кола е предприела опасната маневра в един от най-натоварените участъци – този край Пловдив.

„Когато не ти се чака колоната да се прибере, защо пък да не минеш по аварийната лента?”, възмутено пита авторът на кадрите.

Кадър: Facebook

Ясно се вижда от фотосите, как немското возило праши и задминава редица коли. Сред потребителите в мрежата обаче назря недоволство не само към акта на водача на БМВ-то, но и към другите участници в движението. Те разкритикуваха колегите си на пътя, че заемат лявата лента за движение без да извършват маневра „изпреварване” и това затапва движението.

Аварийната лента на магистралите често се използва от изнервени шофьори, които все бързат за някъде. Броят на нарушителите се увеличава по време на празници и в участъците, в които се извършват ремонтни дейности. Рядко се случват катастрофи при такова нарушение, но в повечето случай те водят до фатален край.

Аварийната лента не е предназначена за изпреварване, почивка и паркиране. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

Санкцията за движение в аварийната лента – при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача. /Нова Варна

Снимка: Facebook
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук