3 C
София
9:41 | 24 октомври 2020
Начало Политика Цветанов: "Няма да управляваме от джипка, където безотчетно се раздават пари"

Цветанов: “Няма да управляваме от джипка, където безотчетно се раздават пари”

„Нека у вас да не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари“.

 

С тези думи бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов, учреди политическия си проект „Републиканци за България“, цитиран от агенция БГНЕС.

 

Учредителното събрание започна с живо изпълнение на химните на Република България и на Европейския съюз в изпълнение на оперния певец Георги Пандуров.

 

Водещият Виктор Серафимов представи Цветан Цветанов като „един от най-успешните български политици, и идеолог на проекта „Републиканци за България“.

 

„Идеологът на този проект сте вие, вие носите енергията и всички заедно можем да направим промяна за България – прозрачност в управлението, ценности, които обединяват, а не разделят. Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни протести – а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В „Републиканци за България“ ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната“, допълни Цветанов.

 

„Днес повече от всичко се нуждаем от политически проект, който да обединява всички, независимо от тяхната работа, раса или вярвания.

 

Лидерът на РБ се обяви за въвеждане на електронно управление и електронно гласуване – две от исканията на протестиращите през последните 80 дни.

 

„В края на едно ефективно управление ще имаме ефективно електронно управление, с което да знаем, че всички българи ще могат да гласуват по електронен път – това е ключът към високата избирателна активност и премахването на страха, който вирее в определени райони“, допълни Цветанов.

 

Изглежда партията на Цветан Цветанов ще се опита да привлече и българите в чужбина, които по традиция са привърженици на партии от т. нар. „градска десница“.

 

„Благодаря за това, че за всички тези години за политиката за българите в чужбина има един достоен човек – генералният ни консул в Чикаго – генерал Иван Анчев – неговият мандат приключи преди два дни, но от днес той е в „Републиканци за България“, подчерта Цветанов и допълни, че „знаещите и можещите имат място в този проект.

 

„Щастлив съм, че много българи се върнаха от чужбина и застанаха с лицата си в проекта. За първи път хора с професионализма си застават с лицата си в този проект. Благодаря на целия екип и огромния обем свършена работа, както и на всички вас, които давате реалната енергия за посоката, в която да върви страната ни“, обърна се Цветанов към учредителите на партията.

 

В речта си той се опита да се разграничи от авторитарния стил на управление и ръководене на партия, какъвто демонстрира премиерът Бойко Борисов.

 

„Ще се стремим в проекта ни да има диалог и нормалност на отношенията така, че всеки да има своето мнение. На агресията ще отговаряме с реални решения. Когато обсъждахме темата с устава на партията, много предложения дойдоха, но водещото бе този проект да не бъде лидерски проект на един човек, а да е подплатен с широк изпълнителен съвет, който да може когато се обсъждат дадени въпроси, да сме получили обективен резултат от експертизите на специалистите“, допълни Цветанов.

 

Политическата партия ще се ръководи от председател, чийто мандат ще бъде четиригодишен, като той може да бъде повторен само веднъж.

 

„Трябва да се стремим към екипната работа и приемствеността в политиката. Нека да сме активни, давайте предложения. Радвам се, че всеки от вас носи тази енергия, но и че имаме правилната посока – искаме справедливост и съдебна реформа, която да отговаря на публичните очаквания, а не да има превземане на бизнеси на хората. Трябва да имаме прозрачност и приемственост във всяко едно наше решение, затова искаме да има секторни политики във всички сектори. Без тези сектори няма как да градим бъдещето. Най-важното е, че даваме възможност на всички граждани да има национален проект, който да обединява всички. През годините имах големи разочарования от разделенията по места, хората не искат да се връщат към омразата и разделянето на обществото“, каза още Цветанов.

 

Цветанов отправи критики и към Народното събрание:

 

„Сегашният парламент е изчерпал лимитът на доверие, затова колкото по-бързо има предсрочни избори с гаранция за повече честност в изборите, ние подкрепяме исканията на демократичната общност в България за предсрочни избори“, допълни Цветанов.

 

Отговори и на упреците на председателя на парламента Цвета Караянчева, че е станал поддръжник на президента Румен Радев:

 

„Много са тези, които ще ни упрекнат, че сме станали радетели на президентската институция. Различията ни с президента са били много ясни, но никога не съм се отклонявал от евроатлантическата посока на страната ни, и никога не съм влизал в междуличностни нападки, за да не подкопавам доверието в институциите“, уточни Цветанов.

 

„Подкрепяме исканията за оставка, трябва да изградим ново доверие по места, защото без доверие няма как да се управлява. Партията е готова за преговори с всяка друга, която споделя ценностите й. Нека България да постигне тази енергийна независимост, която ще ни даде сила в Европа, нека имаме партньорство със САЩ, но европейските ценности да са ни пътеводител. Има много българи, които искат да се върнат, нека създадем тази високотехнологична среда, за да ги привлечем“, призова още Цветанов.

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!


Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

В МОМЕНТА: Тежка катастрофа във Варна /ВИДЕО/

Преди малко на кръстовището на Бул."Вл. Варненчик" с ул."Отец Паисий" е станала тежка катастрофа. На видеото се вижда един от автомобилите в катастрофата да чака...

Честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Днес шампионът става на 39 години. Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 39 години. Първите си...

Варненска рап изпълнителка с ново видео към песента си “Калиопа”

Oliviya J е варненска хип-хоп изпълнителка. На 15ти септември е качено новото й видео към песента "Калиопа". Варненката се провъзгласява за кралицата на хип хопа. Ето...

МС одобри промени в данъчното законодателство, какви са те

Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗИД ЗДДС). Проектът е изготвен във връзка с...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!