събота, януари 16, 2021
Начало Избрани Тенденцията е държавният монопол да се засилва в още области на икономиката.

Тенденцията е държавният монопол да се засилва в още области на икономиката.

Има ли тенденция за ударно завръщане на соца след удържавяването на лотариите, създаването на държавни бензиностанции и какво ще последва след предлагането на застраховки в пощите?

 

Вървят преговори пощите да започнат да предлагат застрахователни и финансови услуги, съобщи днес по БНТ министърът на транспорта Росен Желязков. След съобщението вчера за държавните бензиностанции, това за държавните застраховки затвърди тенденцията за ударно връщане на соца според повелята на премиера Бойко Борисов.

Те имат капацитет да развиват и други услуги, като това стана ясно покрай разпространението на печатните издания, допълни той.

- Реклама -

Според Желязков пускането на допълнителни услуги ще е от полза както за персонала, който ще получава бонуси, така и за клиентите. Идеята пощите да разпространяват печатните издания се появи през ноември миналата година.

Правителственото решение се формализира в края на февруари, седмица след затварянето на веригата Lafka, която разпространяваше вестниците и списанията в страната доскоро. Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако се наложи, ще има държавна субсидия, за да стига печатът до сергиите из страната, които са 6000.

Повод да обяви това намерение бяха продължаващите с години критики към България

за ограничаване на свободата на словото в условията на частен разпространителски монопол.

Днес Желязков потвърди, че това ще е субсидирана от държавата дейност по подобие на предоставянето на универсална пощенска услуга и разпределение и предоставянето на пенсиите. “През следващите няколко години приходите ще намаляват, а разходите ще остават същите.

С увеличаване на разходите за персонал могат и да се увеличават”. коментира Желязков. Той допълни, че в момента е рано да се каже какви ще са загубите от разпространението на печата, като сега се изчислявали.

След като това станe кабинетът щял да разгледа механизмите за определянe на компенсацията, която пощите да получават за дейността.

През март пощите обявиха обществена поръчка на стойност 60 млн. лв. за четири години за подизпълнител на разпространението на печата. В нея беше подадена само една оферта от “ВИП секюрити”, която и сега върши дейността, покрай договора за превоз на инкасото на дружеството.

 

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

От утре мерките в цялата страна се затягат – здравния министър с нова заповед

С нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се затягат противоепидемичните мерки на национално ниво. От четвъртък, 29 октомври, до 12 ноември, гимназисти и...

Седмичен хороскоп от 7 до 13 декември

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Периодът ще е подходящ за творчески прояви, очакват се и финансови постъпления, но някои ще се лутат и няма да намерят правилния...

Мъж е прострелян по време на лов

В районното управление на Средец е получено съобщение за инцидент по време на организиран ловен излет, провеждан в землището на с. Гранитец, общ. Средец,...

Знаете ли кой е първият български (официален) милиардер и от къде е?

Влад Танев е първият официален милиардер от България и по- точно от Варна. Caмo пpeди 3 гoдини Rоbіnhооd e нaбиpaщo пoпyляpнocт пpилoжeниe зa тъpгoвия c...

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Станислав on ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ
Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!