Monday, June 7, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаСтартира ремонт на Приюта за бездомни във Варна

Стартира ремонт на Приюта за бездомни във Варна

Стартира цялостен ремонт на сградата на ул. „Петко Стайнов“ № 7 във Варна, в която са разположени Приютът за бездомни и социално слаби лица и Кризисният център за деца.

Стартира цялостен ремонт на сградата на ул. „Петко Стайнов“ № 7 във Варна, в която са разположени Приютът за бездомни и социално слаби лица и Кризисният център за деца. Дейностите са част от проекта “Подобряване на социалната инфраструктура“, финансиран по ОП „Региони в растеж“. На откриването на ремонтните дейности присъстваха кметът на Варна Иван Портних, зам.-кметове, представители на строителната фирма и на дирекция “Социални дейности”. Сградата, която е построена в периода 1975-1977 г., предстои да бъде напълно обновена, с изградена достъпна среда и оборудвани помещения. Дейностите по проекта трябва да финишират до април 2022 година.

 

„Това е поредната инвестиция, която правим тук. Скоро приключихме друг мащабен проект, свързан с развитие на социалната инфраструктура – Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция. Готов е и Центърът за деца със специални образователни потребности, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

 

Изпълнението на тези проекти са част от цялостна политика на Община Варна за подкрепа на социално уязвими граждани в морската столица. Доказателство за това е увеличеният ръст на средствата за социални дейности – с 22%, в бюджета на града за 2021 г., каза още кметът.

Снимка: община Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ