Friday, April 2, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаСпешно обсъждат нова цена за превоз на варненските таксита

Спешно обсъждат нова цена за превоз на варненските таксита

Нова цена - нов разход за шофьорите на таксита във Варна

Централизирайте за таксиметров транспорт във Варна, за да определите колко ще бъде увеличена първоначалната такса за превоз на пътници в най-скоро време, за да може таксиметровите шофьори да бъдат изпълнени в срока на претарифиране на апаратите. Този апел е отправил Димчо Иванов, председател на таксиметровия синдикат „Авто-94“, предаде  Радио Варна .

Наредба №34, която тази година е международна в Държавния вестник, дава възможност за такса за първоначално транспортиране на пътниците да бъде увеличена от две до три минимални тарифи, търсещи, за кои таксиметрови шофьори водят дълги преговори с правителството и организират протести. Срокът за претарифициране на апарати е до края на месеца април, решение за това колко ще се увеличи в центъра. Ако не се побърза, не всички шофьори във Варна ще успеят, а глобите след това са големи и със персонални за шофьора, каза за Радио Варна Иванов.

Над 1500 таксиметрови коли от Варна трябва да преминат през Регионалния отдел по метрология във Варна. Това е единственото място, където се извършва настройка на апаратите. Идват таксиметрови шофьори от Добрич и други области, а крайният срок наближава, алармира синдикалистът. На ден може да минат не повече от 20-30 коли.

20 лева струва настройка на апарата. Ако не се извърши в срока, персоналната глоба е за шофьора и може да стигне до 1000 лева, каза още Димчо Иванов.

Всичко интересно за Варна вижте – ТУК

Разгледайте цялата ни категория ПОЛЕЗНО – ТУК

ЛЮБОПИТНО – ТУК

ИЗТОЧНИКРадио Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ