Monday, April 5, 2021
НачалоНовини от БългарияСлед разпита си Бобоков благодари на Борисов

След разпита си Бобоков благодари на Борисов

След премиера Бойко Борисов, на разпит по делото за търговия с влияние се яви и бизнесменът Пламен Бобоков – главно действащо лице и активен комуникатор с властта. Той влезе в Националната следствена служба с адвоката си Ина Лулчева, а на излизане благодари на министър-председателя.

 

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление“, каза бизнесменът.

По-рано Борисоя каза пред журналисти, че го познава поне от 10 години и го определи като „почтен човек“.

“И пак повтарям всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница”, каза Борисов.

Попитан дали е получавал помощ от държавата за неговия бизнес, Бобоков категорично отговори: Не.

“Само и единствено по време на делегации да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.”, заяви той.

 

Пламен Бобоков беше разпитан за кореспонденцията с Петър Ненов.

Български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в Затвора в гр. София. Преди време от прокуратурата съобщиха, че при продължаващия анализ на заключенията от компютърно-техническа експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.е установено, че а различни дати през м. април и м. май 2020 г. П.Б. обменя текстови съобщения с лице, записано като „Pepi- Ro“, както и с „Prezident-Pl. Uzunov“, касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

След публикуването на новите чатове от прокуратурата, от прессекретариата на държавния глава заявиха, че в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ