Начало Политика Ще заседават няколко от постоянните и временните комисии на парламента

Ще заседават няколко от постоянните и временните комисии на парламента

В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават няколко от постоянните и временните му комисии.

20
Снимка: Интернет

В предпоследния ден от работата на 46-ия парламент ще заседават няколко от постоянните и временните му комисии.

Проблемите с електронното преброяване на населението ще са тема на изслушването на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски в парламентарната комисия по дигитализация и информационни технологии.

Миналата седмица електронното преброяване беше невъзможно в дълги интервали от време, което от НСИ обясниха с няколко хакерски атаки. Електронното преброяване продължава до края на тази седмица като се обмисля дали да бъде удължен срока му.

Ръководителят на МВР Бойко Рашков трябва да участва в заседанието на временната комисия за наложените санкции по американския закон “Магнитски”.

А почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поканен в друга от специалните комисии – тази, занимаваща се със статута на палата му в бургаския парк “Росенец”.

Така наречената Комисия по ревизията на предишното управление ще изслуша представители на “Топлофикация – София” и Българския енергиен холдинг във връзка съответно с предстоящия отоплителен сезон и строежа на газовата връзка с Гърция.

Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили пък ще разгледа военната парламентарна комисия.

В отложено заседание на социалната комисия на Народното събрание ще бъде изслушан ресорният министър и вицепремиер Гълъб Донев.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук