Friday, July 30, 2021
Начало Криминални Шефът на ГДБОП хвърли оставка. Борисов иска още уволнения!

Шефът на ГДБОП хвърли оставка. Борисов иска още уволнения!

                       на снимката: Ивайло Спиридонов

Шефът на ГДБОП хвърли оставка след разкритата корупция на високо ниво в службата, Борисов иска още уволнения!

Ивайло Спиридонов се оттегля от поста на директор на ГДБОП. Оставката му идва ден след арестите на високо ниво в службата.

Спиридонов съобщи новината чрез изявление на сайта на ГДБОП. Той благодари на колегите си за съвместната работа.

Минути по-късно оставка подаде и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев.

БОРИСОВ ПОИСКА ОСТАВКИ

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

„В момента продължават процесуално следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи.

Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

Припомняме, че двама висшестоящи ръсководители в ГДБОП, занимаващи се с борбата с наркотрафика бяха разкрит като помагачи на наркоразпространението у нас и в чужбина. С тях бе заловен и още един служител на МВР. Тримата са задържани за 24 часа.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ