Sunday, June 13, 2021
НачалоНовини от БългарияСъдът остави в ареста шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Съдът остави в ареста шофьора, предизвикал катастрофата с Милен Цветков

Шофьорът Кристиан Николов, който е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков на Великден на 19 април, остава с най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Това реши състав на Софийския градски съд с председател Николай Младенов, но решението може да се обжалва пред апелативния съд и не е окончателно. В началото на заседанието Кристиан Николов заяви във видеоконферентен разговор, че не желае да участва в заседанието и връзката с него бе прекъсната.

 

Според съда има достатъчно доказателства, които уличават водача в престъплението, за което му е повдигнато тежкото обвинение – за умишлено причиняване на смърт, като случаят е особено тежък. След като на 22 април късно вечерта друг състав на СГС остави Николов в ареста, а защитата се отказа да обжалва това решение, прокуратурата и разследващите са работили активно по делото. До момента са събрани 16 тома материали, разпитани много свидетели, има готови заключения на експертизи и са назначени други две експертизи, а заключенията им се очакват.

Макар че и днес, и преди месеци след катастрофата Николов и защитата му твърдят, че ще съдействат на разследващите, съдът представи писмо от вещите лица, назначени да изготвят съдебно-психиатрична и психологична експертиза. В него те твърдят, че шофьорът на джипа “Ауди” Q7 е отказвал да говори с тях и не е бил прегледан.

В мотивите си магистратите припомниха, че той не е длъжен да съдейства, но прави впечатление разминаването между заявената готовност да сътрудничи и действията му на практика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ