18.8 C
Sofia
4:35 | 07 July 2022
НачалоРегионални новиниВарнаЖители на варненски квартал, живеят в страх от обитаващите наркомани

Жители на варненски квартал, живеят в страх от обитаващите наркомани

Някои дори се страхуват да говорят, защото споделят, че наркозависимите са отмъстителни.

Жители на варненския квартал „Христо Ботев” живеят във всекидневен филм на ужасите. Наркозависимите, които се събират в района на Тубдиспансера, не спират с набезите си. Влизат в мази, катерят се по покриви, по автомобили, крадат и дори нападат живеещи в района. Хората са отчаяни от липсата на каквато и да е подкрепа от полиция и община.

“Влизат си и си вземат каквото им хареса, просто ние живеем в страх. Отчаяни сме вече, не знаем какво да правим, защото писахме, молихме се, обаждахме се – нищо”, казва една от потърпевшите от набезите на наркозависимите.

Някои дори се страхуват да говорят, защото споделят, че наркозависимите са отмъстителни.

За жители на квартала не е чужда картинка да срещат хора със забити в ръката игли. Съобщават за всекидневни крясъци и викове и хора с неадекватно поведение по улицата.

Според живеещи в квартала наркозависимите се събират там заради т.нар. „метадонова“ програма на общината, която се изпълнява в района.

В края на миналата година от администрацията, съобщиха че на злощастното пространство ще бъде построена детска градина за над 3 милиона лева, като тя ще разполага с водно огледало или открит байсейн, който да ползват децата в топлите месеци на годината. Срокът за кандидатстване за фирми по обществената поръчка изтече в края на декември.

Хората в квартал „Христо Ботев”, обаче не вярват на обещания, а просто искат да живеят нормално.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ