13.5 C
Sofia
5:53 | 25 May 2022
НачалоСпортни новиниВарна отново приема европейски хандбал през лятото

Варна отново приема европейски хандбал през лятото

Варна ще приеме през юли Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 години във втора група.

Варна ще приеме през юли Европейското първенство по хандбал за младежи до 20 години във втора група.

Това реши Континенталната централа (ЕХФ), която отново гласува доверие на Българската федерация по хандбал (БФХ) като един от уважаваните организатори на международни прояви.

В състезанието, на което домакин ще бъде Дворецът на културата и спорта, участие са заявили 21 отбора. Те ще бъдат разделени в отделни две първенства. Да се организират два идентични шампионата в една и съща държава в една година се случва за първи път, подчертаха от БФХ.

Първата надпреварата ще се проведе от 1 до 11 юли с участието на 10 тима – България, Русия, Австрия, Нидерландия, Чехия, Словакия, Латвия, Турция, Финландия и Грузия.

Второто първенство ще се състои от 14 до 24 юли, а в него ще се включат останалите 11 състава – Израел, Беларус, Северна Македония, Швейцария, Румъния, Литва, Гърция, Украйна, Люксембург, Косово и Великобритания.

Европейското първенство за най-добрите 16 тима в Европа ще бъде в Порто (Португалия) от 7 до 17 юли.

За България това ще бъде поредно домакинство на прояви от календара на Eвропейската хандбална федерация през последните няколко сезона.

През 2016 година страната прие Еврошампионата за юноши до 18 години, през 2019 година – за девойки до 19 години, а през 2021 година – за юноши до 19 години. През миналото лято БФ по хандбал организира с огромен успех и предаваното в цял свят Европейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и жени.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ