2.8 C
Sofia
12:54 | 31 January 2023
НачалоРегионални новиниВарнаПолицията зарадва десетки варненци с фишове

Полицията зарадва десетки варненци с фишове

Полицията във Варна изненада с фишове шофьорите, които паркират автомобилите си на ул. “Царевец” във Варна.

Полицията във Варна изненада с фишове шофьорите, които паркират автомобилите си на ул. “Царевец” във Варна.

В началото на улицата откъм бул. “Васил Левски” има поставен знак B27 “Забранени са престоят и паркирането”. През последните дни шофьори споделят, че всички паркирани коли са получили фишове, а досега не е имало никакъв проблем с паркирането.

Снимка: “Нова Варна”

Фишът, който шофьорите получават, е на основание чл. 98. (1): Престоят и паркирането са забранени:

1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;

Снимка: “Нова Варна”

Живущите в района се оплакват, че няма къде да паркират автомобилите си и пространството на ул. “Царевец” е единственият им вариант.

Много от потребителите споделят недоволството си, свързано с това, че на улицата има поставен контейнер за смет, който е на равнището на автомобилите. Други се шегуват с това, че той също трябва да получи фиш.

Ето какво още споделят варненци:

“Улицата е еднопосочна. Има предостатъчно място за преминаване. Ако беше синя зона, задължително щеше да е разчертана за спиране. Отделно има едни т.нар. градинки, които са просто едни калища. Спокойно могат да се преустроят на паркинги, ама не, даже набиха колчета да пазим калта. Да става синя зона и толкова. Това е държавен рекет.”

Снимка: “Нова Варна”
Снимка: “Нова Варна”
- Advertisement -

1 коментар

  1. Проверих в Общинска полиция какво е нарушението на паркиралите по ул. “Царевец” – не е неспазване на знак В27. Нарушението е, че се паркира в лявата лента. Съгласно ЗДП, чл.94 т.3 паркирането е разрешено в дясната лента по посока движение. А според т.4 на път с еднопосочно движение се допуска само кратък престой (не паркиране) и в лявата лента, но ако не пречи на движението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ