16.5 C
Sofia
8:33 | 29 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаОт утре във Варна, учениците от IX до XI клас се връщат...

От утре във Варна, учениците от IX до XI клас се връщат в клас, V и VI минават онлайн

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ.

В периода от 14 до 18 февруари на обучение в електронна среда ще бъдат учениците от V и VI клас в област Варна, съобщиха от МОН.

Учениците от I-IV, VII-XII клас ще учат присъствено. В класните стаи във Варненско се връщат учениците от IX, X и XI клас.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата, допълват от образователното ведомство.

Без тестване могат да са на училище притежателите на зелен сертификат – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ