6.8 C
Sofia
21:51 | 29 March 2023
НачалоРегионални новиниВарнаДнес отваря електронната система за прием в детските ясли във Варна

Днес отваря електронната система за прием в детските ясли във Варна

Тази година малчуганите ще влизат по нови правила, гласувани в края на март т. г. от Общинския съвет.

Електронната системата за прием в общинските детски ясли ще бъде отворена за регистрация на заявления днес от 10.01 часа, информираха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Трите големи класирания за прием през 2022 година в яслите ще бъдат на 6 юни, 20 юни и 4 юли. Приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2022 г. по предварително изготвен график от директора на съответното детско заведение.

През останалите месеци от годината ще се обявяват извънредни класирания при наличие на освободени места. Такова ще бъде обявено на 10 май, посочват още от ресорната дирекция.

Тази година малчуганите ще влизат по нови правила, гласувани в края на март т. г. от Общинския съвет. Водещ критерий е адресът на детето, като варненчета, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на яслата, ще получават по 100 точки, а ако двата адреса (постоянният и настоящият) съвпадат, ще се дават допълнителни 10 точки. Както и досега, допълнителни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни семейства, със заболявания с и над 50%. С предимство остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла. Деца с постоянен или настоящ адрес на територията на община Варна ще ползват допълнително предимство от 10 точки по допълнителен критерий.

Повече информация, както и график на дейностите ще бъдат достъпни от 15 април на адрес: https://newkg.uslugi.io/

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ