16.5 C
Sofia
8:05 | 29 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаНова група общински съветници в местния парламент на Варна

Нова група общински съветници в местния парламент на Варна

Тя ще се нарича „Обединени за Варна“...

Създава се нова група общински съветници в местния парламент на Варна. Тя ще се нарича „Обединени за Варна“, се разбра в началото на днешното заседание на Общинския съвет.

В групата ще членуват Мария Тодорова, Светлан Златев, Мартин Златев, Антон Апостолов и Ахмед Ахмед.

С новата формация групите в Общинския съвет стават шест – на ГЕРБ, „БСП за България“, „Свобода и Воля“, „Демократична България“, „Възраждане“ и „Обединени за Варна“. Нечленуващите в групи местни депутати остават 10 от общо 51 съветници.

Според Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Варна минималният брой общински съветници за образуване на група е четири.

На заседанието в зала „Пленарна“ бе съобщено също, че Николай Костадинов е избран за председател на групата на ПП „Възраждане“. Той заема мястото на настоящия народен представител Костадин Костадинов.

„Новите обществени тенденции в държавата изискват активност, промяна в мисленето и нови управленски идеи и за града ни. Ще дадем енергия и тласък това да се случи“ – коментират съветниците и добавят, че ще придадат смисъл на понятието за конструктивна опозиция на управляващите във Варна.

Носители на виждания от ляво през център до дясно, те са убедени, че, обединени, ще са по-полезни за варненци.

Скоро ще бъде обявена първата приемна за граждани на новата група в Общинския съвет.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ