15.9 C
Sofia
16:27 | 18 May 2022
НачалоКриминалниМъж от Аксаково отива зад решетките за 7 месеца, заради шофиране с...

Мъж от Аксаково отива зад решетките за 7 месеца, заради шофиране с над 3 промила

47-годишният мъж ще бъде лишен от правото на шофира за срок от две години.

По бвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол, бе осъден ефективно с „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца при първоначален общ режим на изтърпяване.

47-годишният мъж ще бъде лишен от правото на шофира за срок от две години.

Р.Р. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си, установена по надлежния ред с химическа експертиза. Мъжът вече бил осъждан за същото престъпление с влязла в сила присъда.

Около 00:35 часа на 18 февруари 2022 г., на улица в град Аксаково, полицейски екип спрял за проверка лекия автомобил, с който се придвижвал обвиняемият. Тъй като 47-годишният водач бил във видимо нетрезво състояние, служителите на ОДМВР – Варна го изпробвал с техническо средство алкотест. Резултатът бил положителен за употреба на алкохол. На Р.Р. бил издаден талон за медицинско изследване и мъжът бил отведен в МБАЛ „Света Анна“ за даване на кръвна проба. Според резултатите от направената химическа експертиза обвиняемият имал концентрация на алкохол в кръвта от 3,18 промила.

Р.Р. ще трябва да заплати направените по делото разноски.

Одобреното от Варненския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ