16.5 C
Sofia
8:16 | 29 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаДве улици около "Спортна зала" във Варна без синя зона

Две улици около “Спортна зала” във Варна без синя зона

Целта е подпомагане дейността на създадения в Двореца на културата и спорта координационен център за обслужване на бежанци от Украйна.

“Синята зона” по част от две улици в района на Двореца на културата и спорта във Варна няма да се таксува считано от днес, 17 март 2022г., съобщиха от Общинската администрация.

Целта е подпомагане дейността на създадения в Двореца на културата и спорта координационен център за обслужване на бежанци от Украйна.

Община Варна прекратява контролната дейност, осъществявана в участъците на “синя зона” както следва:

– по ул. „Васил Друмев“ – в участъка от ул. „Найден Геров“, покрай централния вход на ВВМУ – до бул. „Княз Борис Първи“

– и по ул. „Найден Геров“- от ул. „В. Друмев“, покрай централния вход на Професионалната гимназия по туризъм – до бул. „Княз Борис Първи“.

Общинският паркинг, разположен непосредствено след автоподлеза, който свързва ДКС и Морската градина, продължава да функционира като „синя зона“ и за него посочените условия не се отнасят.

Призовават се водачите на автомобили (български и чуждестранни), паркирали в района на ДКС, стриктно да спазват разпоредбите на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). При неправилно паркиране (върху пешеходни пътеки, тротоари и кръстовище) нарушителите ще бъдат санкционирани.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ