18.8 C
Sofia
4:19 | 07 July 2022
НачалоКриминални51-годишен наркодилър влиза в затвора във Варна

51-годишен наркодилър влиза в затвора във Варна

Обвиняемият е добре известен на органите на реда, той е криминално проявен...

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

А.А. от Варна е задържан при специализирана полицейска операция на 1 юни 2022 година, реализирана от служители на ОД на МВР – Варна, съобщиха от съда.

В хода на разследването е претърсена къща в ж.к. „Владислав Варненчик“, стопанисвана от 51-годишния мъж. В нея са намерени и иззети производни на амфетамин наркотични вещества с тегло 130,19 грама и марихуана с тегло 5,22 грама, подготвени в опаковки за продажба, електронна везна и сума пари.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда, той е криминално проявен и осъждан за престъпления против собствеността и личността. Мъжът няма постоянна работа и, според данните събрани до момента, активно се занимава с разпространение на наркотични вещества.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. А.А. беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Считано от днес той е задържан под стража.

Определението на Окръжния съд във Варна подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ