17.3 C
Sofia
5:40 | 04 July 2022
НачалоКриминални5 г. затвор за варненец, пребил човек за пореден път

5 г. затвор за варненец, пребил човек за пореден път

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване получи 52-годишен мъж от Варна по внесен от Районна прокуратура – Силистра обвинителен акт. Той ще трябва да заплати и сумата от 10 000 лева по уважения от съда граждански иск за причинени неимуществени вреди, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

По време на извършване на престъплението подсъдимият О.М. бил задържан за друго деяние. В ареста той влязъл в конфликт с друг задържан и решил да се саморазправи с него на следващия ден. На 8 май 2021 година, в обособен двор за извеждане на задържани лица към Районна служба „Изпълнение на наказанията” – гр. Силистра, той нанесъл удар с юмрук в областта на долната челюст на своя опонент, като така му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване и травма на два долни централни резци.

52-годишният О.М. бил привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда на другиго при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 131а, пр.2, във връзка с чл. 129, ал. 2, във връзка с чл. 129, ал. 1, във връзка с чл. 29, а;. 1 б. „А“ и „Б“ от НК.

О.М. е криминално проявен и осъждан многократно. Това не била първа подобна проява и извършеното от него е в условията на опасен рецидив.

Одобреното от Силистренския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ