18.9 C
Sofia
15:16 | 27 September 2022
НачалоКриминални10 000 лв. гаранция за 41-годишен, заплашвал с убийство друг мъж във...

10 000 лв. гаранция за 41-годишен, заплашвал с убийство друг мъж във Варна

Мярка за неотклонение “парична гаранция” наложи Районният съд във Варна на 41-годишен, привлечен като обвиняем за закана с убийство, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Спрямо 41-годишния мъж са предявени обвинения за това, че в периода от 16 април до 10 септември тази година, при условията на продължавано престъпление се заканил неколкократно на друг мъж с убийство и тези заканвания би могло да възбудят основателен страх от осъществяването им. Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е до 6 години лишаване от свобода.

Съдът счете, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, но предвид данните за наличие на постоянен адрес, семейната и трудовата му ангажираност, не съществува или е пренебрежимо ниска реалната опасност обвиняемия да се укрие или да осуети разследването. 41-годишният мъж е неосъждан.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, като с оглед тежестта на повдигнатото обвинение и високата обществена опасност от деянието определи на 41-годишния мъж мярка „парична гаранция”, в размер на 10 000 лева.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване или протест делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – ВОС, за 28 септември от 13 часа.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ