5.1 C
Sofia
17:26 | 27 November 2022
НачалоКриминалниЩе съдят млад мъж за теглене на пари от банкови карти, откраднати...

Ще съдят млад мъж за теглене на пари от банкови карти, откраднати от дома на варненско семейство

33-годишният А.Д. беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за това, че при условията на продължавано престъпление, използвал чужди платежни инструменти без знанието и разрешението на титулярите им, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

А.Д. бил многократно осъждан за различни престъпления и до октомври 2019 година изтърпявал последната му наложена присъда. След като бил освободен от Затвора в Бургас, където търпял наказанието си, се установил във Варна.

На 5 март 2020 година обвиняемият обикалял вилна зона край града, като целта му била да си набави пари. Обмислял да извърши кражба при първата удобна възможност. Когато минавал покрай един от имотите, забелязал, че вероятните му собственици работят в градината и превел плана си действия. Влязъл в къщата и започнал да търси пари. В един от шкафовете, които проверил, намерил мъжка чантичка. В нея имало документи и две банкови карти заедно с ПИН кодовете за тях. А.Д. ги взел и малко по-късно напуснал имота.

За периода от 18:55 часа на 5 март до 11:40 часа на следващия ден 33-годишният мъж обиколил няколко банкомата във Варна, като реализирал множество успешни и неуспешни операции с чуждите банкови карти. От едната успял да изтегли 2091,80 лева, а от другата – 2011,20 лева.

Междувременно собствениците на платежните инструменти установили липсата им и съобщил за кражбата на вещите си. Подали сигнал в банката, чиито услуги използвали, за да деактивират банковите им карти. Така, при поредния опит да бъдат изтеглени пари през тях, пластиките останали в банкомата.

Предстои делото срещу А.Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената от него сума.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ