0.3 C
Sofia
17:55 | 29 January 2023
НачалоКриминалниТрима задържани във Варна при операция „Бяло“

Трима задържани във Варна при операция „Бяло“

Трима души са задържани до момента във Варна при провеждането на специализираната операция „Бяло“ срещу разпространението на наркотици, която тече в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Единият от заловените е 45-годишен наркоразпространител. Той е хванат в жилище в града. Известен е на органите на реда с много криминални прояви, осъждан е. При претърсването са иззети различни видове наркотици, лични документи, за които се изяснява на кого са, две везни, боеприпаси, три оръжия, много пари и вещи, за които се предполага, че имат връзка с друго престъпление.

В други две жилища в града са открити оборудвани наркооранжерии. Намерени са 150 растения в различен стадии на растеж. По случая има двама задържани. Като считаният за организатор е на 43 години, живее във Варна, не е познат на полицията.

Операцията продължава да тече. Активни остават проверките срещу разпространението на наркотици в заведения и покрай училища. Особено засилен контрол има и във връзка предстоящия студентски празник.

По-рано от МВР съобщиха за 56 задържани при акцията на територията на страната. В спецоперацията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията, включително и на ГД „ Гранична полиция“. Проверяват се всякакви обекти – търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за наличие на наркотици.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ