4.2 C
Sofia
3:15 | 07 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаСъветници предлагат Община Варна да плати задължението на Белодробната болница към ЕНЕРГО-ПРО...

Съветници предлагат Община Варна да плати задължението на Белодробната болница към ЕНЕРГО-ПРО с неизползвани пари за COVID мерки

На днешното заседание нa Общинския съвет групата на „Възраждане“ ще предложи Община Варна да плати задължението на Белодробната болница към ЕНЕРГО-ПРО с част от приходния остатък от близо 700 000 лв., останал неизползван от приетата програма за COVID мерки в общината.

“Има идея тези средства да бъдат преразпределени към други звена, като например уличното осветление. Смятам, че много по-разумно е да се покрие задължението на лечебното заведение, защото това са пари за здравеопазване“, коментира Георги Георгиев.
Освен това ще се направи предложение да бъдат отделени и 250 000 лв. за втора детска линейка.

“Ние вече имаме една, която бе закупена със средства от върнати капачки. Тя обаче не е достатъчна за толкова голяма община, каквато е Варна. Хората споделят, че е изключително необходимо да имаме поне още една детска линейка“, категоричен бе общинският съветник от “Възраждане“.
Третото предложение е с остатъкa от средствата да бъдат закупени нови кувьози за нуждите на лечебните заведения във Варна.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ