24.8 C
Sofia
21:42 | 07 August 2022
НачалоРегионални новиниВарнаСредствата събрани от маратона "Галата - Варна" отиват за Украйна

Средствата събрани от маратона “Галата – Варна” отиват за Украйна

Благотворителна инициатива "Плуване с кауза за Украйна" по време на плувния маратон "Галата - Варна" организира фондация "Дордрехт - Варна"...

Благотворителна инициатива “Плуване с кауза за Украйна” по време на плувния маратон “Галата – Варна” организира фондация “Дордрехт – Варна”, съобщиха от пресслужбата на маратона.

Нидерландският град Дордрехт и украинският Харков, за който е предназначена финансовата помощ, са побратимени с морската столица. Според организаторите тази подкрепа може да бъде да изразена по 3 различни начина – с участие в плувния маратон, чрез спонсориране на плувец, който е съгласен да се състезава в помощ за Украйна, или чрез превеждане на средства, без да се обвързват дарението с маратона – чрез следния сайт, където трябва да използват бутона Donate.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да изпратят имейл на [email protected] или [email protected] (Мирела Донкова – главен експерт в отдел „Протокол и международно сътрудничество” в Община Варна).

Инициативата “Плуване с кауза за Украйна” бе проведена в Дордрехт на 4 юли, когато бяха събрани над 3800 евро. Парите, дарени от варненци, ще бъдат добавени към вече събраните средства. С тях ще бъдат закупени и изпратени медицински консумативи за гражданите на Харков.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ