5.1 C
Sofia
17:16 | 27 November 2022
НачалоКриминалниРазбиха организирана престъпна група, наемала апартаменти във Варна за наркооранжерии (снимки)

Разбиха организирана престъпна група, наемала апартаменти във Варна за наркооранжерии (снимки)

Акцията е проведена съвместно от прокуратурата в морската столица и ГДБОП, отдел "Североизточен" на ГДБОП, както и секторите в Бургас, Русе и Плевен.

При мащабна операция е разбита организирана престъпна група, наемала апартаменти във Варна за отглеждане на марихуана. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Красимир Конов.

Акцията е проведена съвместно от прокуратурата в морската столица и ГДБОП, отдел “Североизточен” на ГДБОП, както и секторите в Бургас, Русе и Плевен.

Деян Горанов – началник на отдел “Североизточен” на ГДБОП

Претърсени са общо 22 обекта основно във Варна, претърсен е и адрес в село Аврен, както и един в село Константиново.

Установени са 12 лаборатории, от които са иззети 1014 растения, палатки, вентилатори, отоплителни инсталации и други приспособления.

От апартаментите са иззети още близо 15 грама хашиш, около 3 кг марихуана, множество мобилни телефони и SIM карти.

При обиските са намерени също над 60 000 лв. и повече от 3000 евро, уточни окръжният прокурор.

Задържани са 7 млади мъже, сред тях и 33-годишният лидер на групата. Мъжете са варненци, нямат предишни криминални прояви.

Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо всеки от тях.

Активната работа по случая е започнала преди около два месеца, каза комисар Деян Горанов – началник на отдел “Североизточен” на ГДБОП.

Специфичното е, че се търси подходящо разположение на апартаментите, да са празни и наемодателите да не са от Варна, уточни Горанов.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ