0.6 C
Sofia
17:04 | 29 January 2023
НачалоРегионални новиниВарнаПуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Пуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Веднага след погасяване на задължения в размер на над 100 000 лв., извършено на 29 декември, беше възстановено електрозахранването на Белодробната болница във Варна, съобщиха от ЕНЕРГО-ПРО.

От 15 декември токът на лечебното заведение беше спрян заради натрупан дълг към електроснабдителното дружество.

“В последните няколко месеца ЕНЕРГО-ПРО постоянно търсеше решение на проблема с натрупаните задължения. До крайната мярка се стигна при абсолютно спазване на нормативните изисквания, с оглед ограничаване натрупване на допълнителни задължения, както и от нуждата за запазване на стабилност на доставката на електроенергия за всички редовни платци на компанията.

Коректното изпълняване на лицензионните задължения на дружествата от Групата изисква партньорско отношение не само на свързаните с клиентите институции, но и ритмичното погасяване на задълженията за предоставената енергия от страна на клиентите”, заявяват от компанията.
На
21 декември с пълно единодушие местният парламент в морската столица взе решение да бъдат отпуснати 1 млн. лева от общинския бюджет за покриване на задълженията на Тубдиспансера за ток и за заплати на персонала.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ