0.3 C
Sofia
17:39 | 29 January 2023
НачалоРегионални новиниВарнаПротест в подкрепа на Варненската белодробна болница ще затвори пътя Варна-Белослав

Протест в подкрепа на Варненската белодробна болница ще затвори пътя Варна-Белослав

Служители на варненската белодробна болница ще излязат на пореден протест. Причината е системната липса на средства за нормалното функциониране на лечебното заведение.

Персоналът не е получавал заплати от 10 месеца, а болницата е пред окончателно спиране на тока заради натрупани задължения към електроразпределителното дружество.

Протестът е обявен и ще се проведе на 19 декември 2022 г. от 10.00 часа пред сградата на стационара на тубдиспансера, намиращ се в местност „Амонал“, в землището на село Зездица (пътя Варна – Белослав, преди заведение „Тримата мускетари“);

Желанието на здравните работници е да бъдат чути от държавна и местна власт, и болницата бъде запазена. За това като крайна мярка са решени да блокират движението по пътя Белослав-Варна и най-после се намери някой, който да обърне внимание на проблемите им.

Служителите на болницата смятат, че към сградата на лечебното заведение има определени интереси и затова болницата е оставена да фалира. Триетажната сграда е разположена в гориста местност с променен статут, на брега на Варненското езеро, изградена с държавни средства и вероятно към нея има интерес за превръщането ѝ в хотел или хоспис.

Жителите на село Константиново са изявили готовност също да подкрепят протеста на медиците.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ