-5.8 C
Sofia
8:05 | 06 February 2023
НачалоВарна"Пазари" ЕАДПазарувайте на Колхозния пазар спокойно и безопасно

Пазарувайте на Колхозния пазар спокойно и безопасно

В дни на коварна пандемия, когато заразата дебне отвсякъде може да се отдадете на търговията без риск за собственото здраве.

„На Колхозния пазар във Варна има всичко!“

В дни на коварна пандемия, когато заразата дебне отвсякъде може да се отдадете на търговията без риск за собственото здраве.

Времето още е приятно да се разходите спокойно на открито между спретнатите сергии и да закупите всичко необходимо за дома и трапезата. В големите търговски вериги хората се тъпчат един върху друг, а на Колхозния пазар в натурална и спокойна обстановка може да напазарувате каквото душата ви поиска.

Стартираме със зеленчуците. Зелето и картофите са на цена между 1 – 1,50 лв. Краставичките и доматките вървят около 2,50 лв./кг, което е по-добре отколкото в хипермаркетите. (Освен в момент на промоция.) Зелени домати и карфиол за туршийка – има на цени до 2 лв. Толкова е максималната стойност на камбите и капията, но при количества получавате отстъпки – с около 50 стотинки. Моркови, патладжан и тиквички също се завъртат около 1,50 лв./кг. Срещу дребни суми може да се сдобиете с целина, копър, магданоз. Тиквите са като природното разнообразие – цигулки, „Матилда“… И една идея по-евтини

Не може пазар без плодове. На Колхозния има и то още как! Портокалите са до 2 лв., мандарините и банананите – до левче отгоре. Различните сортове грозде струват по около 2,50 лв. Има круши, ябълки, нектарини, праскови – по цени народни. И най-вече – пресни, а не съхранявани по складове със седмици. Със сигурност пропускаме нещо, но идете, разгледайте и ще останете доволни.

Във вторник на Рибната борса се оказа хит пресният чернокоп. На цени по 7 кинта се продаваше като топъл хляб. Търговците проявават грижа към клиента и чистят на място избраната риба. Трицоната е 3 лв., скумрията – 6. Толкова е и пресният сафрид. Калканът се търгува между 25 и 35 лв. за килограм. За другото изобилие от риби – да не споменаваме.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ