17.3 C
Sofia
6:49 | 04 July 2022
НачалоКриминалниОсъдиха готвач, мамил при пазаруване в голяма търговска верига във Варна

Осъдиха готвач, мамил при пазаруване в голяма търговска верига във Варна

29-годишен готвач беше осъден за измама при пазаруване на стоки от голяма търговска верига, съобщиха от Районния съд във Варна.

На 23 април миналата година чрез подмяна на етикети с баркод за вид и цена на стоки измамил касиер във варненски супермаркет, че купува стоки от значително по-евтин вид, вместо действително изнесените през касовата зона.

На посочената дата подсъдимият поставил в пазарската си количката големи опаковки филе от сьомга, сурови скариди и пакет луканки от определена марка, като междувременно подменил етикетите им с предлагани в магазина сходни по вид стоки, но на по-ниска цена. На път към касите той натрупал в количката си и редица други продукти, който възнамерявал да заплати на реалната им стойност. Касиерът маркирал всички стоки на лентата и подсъдимият заплатил отразената в касовия бон обща сума от около 39 лева.

По този начин подсъдимият на практика заплатил близо 124 лева по-малко от дължимото. Охранител в търговския обект забелязал съмнителни действия с етикетите, затова непосредствено след плащането поискал да провери закупената стока, при което подсъдимият хукнал към изхода на магазина и бил задържан със съдействието на полицията.

29-годишният мъж е неосъждан и с оглед стойността на нанесената имотна вреда, случаят се явява маловажен. За извършените от него измамливи действия Варненският районен съд го призна за виновен.

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ