14.8 C
Sofia
12:33 | 07 October 2022
НачалоРегионални новиниВарнаНяма да спират движението утре по Аспаруховия мост при симулацията на тежко...

Няма да спират движението утре по Аспаруховия мост при симулацията на тежко ПТП

Неудобство за гражданите може да има в по-ранните часове при придвижване на тежка и специализирана техника, нужна за учението...

Движението по Аспаруховия мост няма да бъде ограничено при провеждането на симулация на тежко ПТП между автобус с пътници и цистерна с гориво на 31 август. Това увериха от Областна администрация, която е организатор на събитието.

Самата демонстрация ще се състои от 10.00 до 12.30 часа, а не от 19.30 до 21.00 часа, както беше първоначално обявено. Според променения план тя ще се случи в Островната зона под моста и няма да включва действия на мостовото съоръжение.

Неудобство за гражданите може да има в по-ранните часове при придвижване на тежка и специализирана техника, нужна за учението, обясни областният управител Марио Смърков. Той помоли предварително за извинение гражданите и гостите на Варна.

Съвместното пълномащабно учение с участието на всички съставни части на единната спасителна система (ЕСС) се организира от Областна администрация – Варна в изпълнение указанията на Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата (ДАБДП), уточнява Николов.

Темата на учението е: „Ликвидиране на последствията от възникнало тежко пътнотранспортно произшествие (ПТП) с пострадали хора и изтичане на горими течности (ГТ)“.

Ще бъде симулирано настъпване на тежко ПТП между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна. Ще бъдат отработени действия за спасяване и извозване на пострадали хора, предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ в морски води и въздушно наблюдение на терена от вертолет на ВМС.

Мястото на провеждане е високата част на Аспаруховия мост до стълб с №8202 и граничната зона между сушата и единия от каналите към Варненското езеро, където автоцистерната е паднала от моста след настъпилата катастрофа.

Участници в учението са: Военноморските сили на България, Община Варна, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна, Регионална дирекция “Автомобилна администрация” – Варна, Областното пътно управление във Варна, дирекция “Морска администрация”, ТП “Пристанище Варна” при ДППИ, РЗИ – Варна, БЧК – Варна, Сектор “Пътна полиция”, Сектор “Охранителна полиция” и Сектор “Разследвания на престъпления по транспорта” при ОД на МВР – Варна, ЦСМП – Варна, Дирекция “Национална система 112” към МВР.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ