24.8 C
Sofia
21:45 | 07 August 2022
НачалоРегионални новиниВарнаНад 60 хоспитализирани с COVID-19 във Варна

Над 60 хоспитализирани с COVID-19 във Варна

При повечето от новите случаи обаче засегнатите от вируса не са ваксинирани.

Хоспитализираните с COVID-19 във варненските болници са 68. В интензивни отделения са настанени седем. Това каза секретарят на Регионалната здравна инспекция Цеца Янкова.

Няма преобладаваща възрастова група сред новозаболелите във Варна и областта, които за последните 24 часа, са 187. При повечето от новите случаи обаче засегнатите от вируса не са ваксинирани.

За момента няма голям натиск върху болничните заведения. Причина за това е и по-лекото протичане на доминиращия в момента вариант на вируса. Осигурени са легла и условия за изолация на ковид болни в отделенията. Към момента няма определени ковид легла, както при предходни вълни. Причината е, че Варна все още се намира в едва първи етап от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Разкриването на ковид легла и отделения се случва на доста по-следващ етап от плана, обясни Янкова.

Заповед за налагане на мерки на местно ниво, включващи задължителни маски в болници и медицински центрове, спазване на дистанция, често проветряване и препоръки за работа от вкъщи, се очакват до дни.

Консенсус за задължителни маски в „Градски транспорт“ все още не е постигнат, каза Янкова. Тя допълни, че предстои да се реши каква мярка да бъде взета по отношение на масовите прояви, за да не се затормози бизнесът и в същото време да се осигурят условия за защита на населението.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ