19.6 C
Sofia
13:41 | 27 September 2022
НачалоРегионални новиниВарнаМВР Варна: 19 са производствата за купуване на гласове, проверките продължават

МВР Варна: 19 са производствата за купуване на гласове, проверките продължават

Това съобщи на брифинг във Варна главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Към момента в страната има образувани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права. Получени са 99 сигнала, като 75 от тях са свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, а другите са за административни нарушения във връзка с изборния процес.

Това съобщи на брифинг във Варна главният секретар на МВР Петър Тодоров.

“С цел на недопускане изкривяване на вота се провеждат множество операции в страната, като днес такива има в Стара Загора и Добрич. Проверките се осъществяват съвместно с НАП, БАБХ и други органи в заложни къщи, магазини и места на сборища на криминален контингент”, посочи главният секретар.
При провежданите акции за купуване на гласове в Стара Загора производствата са 8. Органите на реда са хванали 12 души и са ги задържали отново за престъпления от общ характер, но не и заради купуването на гласове, каквото основно целят да установят провежданите акции в страната.

В Добрич досъдебните и бързи производства са 9. Задържаните са 13 – основно за притежание на наркотици, кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици.

“Всички операции, които ще продължат да се извършват на територията на страната, имат за цел недопускане купуването на гласове и осъществяването на корпоративен вот. В тази посока ще са насочени усилията на МВР до последния момент, включително и в изборния ден”, категоричен бе Тодоров.
13 са сигналите за купуване на гласове във Варненско от началото на предизборната кампания, съобщи началникът на ОДМВР – Варна старши комисар Атанас Михов. Образуваните досъдебни производства са 5.

Случаите се изясняват. Все още се работи по въпроса с намереното голямо количество пари и лични документи. Един човек е задържан при провежданите акции в областта.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ