5.1 C
Sofia
17:09 | 27 November 2022
НачалоКриминалниКрадци оставят улиците на Варна без освтление

Крадци оставят улиците на Варна без освтление

Още няма заловени...

Варненски улици остават без ток заради кражба на уличните лампи. Възстановяват се, но после отново крадат жицата, а до момента няма случай на заловен извършител.

Поголовни кражби на кабели са причина уличното осветление на много места в града често да не работи и цели участъци да остават на тъмно. Това стана ясно от думите на шефа на общинската дирекция по инженерна инфраструктура във Варна Петър Гърбузов.

„На Автогарата и Зеленчукова борса често няма осветление, защото не спират да ни крадат кабелите. Оправяме го и след една седмица е същото. Крадат се навсякъде поголовно“, коментира Гърбузов.

По думите му единственото решение е да се установят лицата, които са отговорни за набезите. До момента обаче случай на заловен извършител нямало. Възможно решение за справяне с проблема са и камерите.

Гърбузов обясни, че няма направена застраховка, която да може да покрие щетите. След всяка установена кражба се подава сигнал към полицията. След това кабелите се възстановяват за сметка на общинския бюджет.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ