5.1 C
Sofia
17:31 | 27 November 2022
НачалоРегионални новиниВарнаИскат забрана за ел. тротинетки по тротоари, пешеходни зони и паркове във...

Искат забрана за ел. тротинетки по тротоари, пешеходни зони и паркове във Варна

Това включва част от предложението на групата на общинските съветници от коалиция „БСП за България“

Движението на индивидуални електрически превозни средства, каквито са и ел. тротинетки, по тротоари, в пешеходни зони и паркове да е забранено, ако няма велосипедни алеи или ленти, обозначени по съответния начин, по които да се движат водачите. Това включва част от предложението на групата на общинските съветници от коалиция „БСП за България“ за допълнение в Наредба за организация на движението на територията на община Варна.

Местните депутати настояват движението на индивидуални електрически превозни средства да се осъществява само по изградената велосипедна инфраструктура в града, а при липса на такава – възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

Предложението за допълнение към наредбата е входирано от Руслан Влаев на осми август, само няколко дни, след като въпросът бе поставен при обсъждането на проекта за Наредба за обществен ред.

Всички заинтерисовани лица могат да отправят своите възражения, както и да дават мнения и становища относно проект на нормативен акт в рамките на 30 дни, считано от датата на публикуване на проекта.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ