-5.8 C
Sofia
9:02 | 06 February 2023
НачалоРегионални новиниВарнаДо месец Варна ще се сдобие с детска линейка

До месец Варна ще се сдобие с детска линейка

До месец Варна ще има детска линейка. Това съобщиха от Сдружение “Аз вярвам и помагам”, които организират благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки и стотинки.

Припомняме, че договорът за доставката на линейката, която ще обслужва Варна и цяла Североизточна България, бе сключен в началото на ноември миналата година.

Покупката на специализирания автомобил, чиято стойност е около 260 000 лв., бе възможна благодарение на средствата, събрани от кампаниите за рециклиране на капачки, както и на сумите, дарени за инициативата.

При последната акция на “Аз вярвам и помагам” през октомври 2022 г. само за ден бяха предадени 22 тона капачки.

Благотворителната кампания е създадена през 2015 г. с цел да се събират капачки за рециклиране, а със събраните средства да се закупуват медицински апаратури в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология и за 7 години са събрани над 241 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури.

От сдружението са си поставили за цел през 2023 г. да съберат 500 000 лв. за три каузи.

Това са: първият транспортен мобилен пункт за кръводаряване в България; първата неонатална линейка за нуждите на СБАГАЛ “Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна” в помощ на хиляди бебета от Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград и много други градове; изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Североизточна България, което се намира в МБАЛ “Св. Анна” – Варна.

Всеки, който подкрепя кампанията, може да дари средства на единствената и официална сметка на кампания “Аз вярвам и помагам”:

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ “АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ”

Основание: Дарение

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ