0.3 C
Sofia
18:02 | 29 January 2023
НачалоРегионални новиниВарнаДогодина започва проектирането на новата Съдебна палата във Варна

Догодина започва проектирането на новата Съдебна палата във Варна

Догодина се очаква да започне проектирането на новата Съдебна палата във Варна. Това заяви народният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Бранимир Балачев.

“Заявявам пълната готовност на Министерството на правосъдието за прехвърляне на въпросния имот към ВСС“, заяви по време на парламентарния контрол днес служебният министър Крум Зарков в отговор на въпроса на варненския депутат.
Теренът, по известен като Цирковата площадка, е собственост на правосъдното министерство, като със съдействие на Община Варна е инициирана кадастрална промяна и са предприети всички необходими действия за съставяне на нови актове за държавна собственост и имотът чрез областния управител да бъде предоставен на ВСС.

“Над 1000 магистрати и над 1.5 млн.граждани от цяла Североизточна България очакват това решение. Местната власт, правителството в лицето на областния управител, Министерството на правосъдието, а и ВСС работят в една посока, така че теренът да бъде осигурен и на дневен ред скоро ще бъдат проектирането и бюджетирането”, увери министърът.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ