2.8 C
Sofia
12:35 | 31 January 2023
НачалоРегионални новиниВарнаДнес от 13:00 ч. Варна излиза на протест срещу изпращането на оръжия...

Днес от 13:00 ч. Варна излиза на протест срещу изпращането на оръжия в Украйна

Демонстрацията е "против изпращането на оръжия в Украйна и други страни извън НАТО и ЕС и прякото или косвено въвличането на България във военен конфликт", съобщават организаторите.

Общобългарски поход за мир и неутралитет ще се проведе във Варна и още 19 града в страната и чужбина. Събитието е насрочено за днес, 26 ноември.

Демонстрацията е “против изпращането на оръжия в Украйна и други страни извън НАТО и ЕС и прякото или косвено въвличането на България във военен конфликт”, съобщават организаторите.

Походът стартира със сборен пункт пред Община Варна в 13:00 ч., след което се очаква да премине като шествие по следния маршрут:

– бул. “Осми Приморски полк” – пл. “Съединение” – бул. “Цар Освободител” – ИУ – Варна – бул. Княз Борис I” – бул. Сливница – градинката до Паметника на приморците, загинали в Сръбско-българската война 1885 г.

“Всички граждани, медии, политически партии и заинтересовани лица са поканени да подкрепят каузата, като организаторите изрично подчертават, че митингът е надпартиен и партийни и други знамена освен българското няма да бъдат толерирани”, подчертават инициаторите на проявата.

По време на събитието ще се събират подписи и всеки желаещ ще може да подкрепи гражданската инициатива “Майки срещу войната”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ