4.8 C
Sofia
22:48 | 29 March 2023
НачалоКриминалниВарненският съд праща мъж в затвора, правил секс с 14-годишната си доведена...

Варненският съд праща мъж в затвора, правил секс с 14-годишната си доведена дъщеря

Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години, съобщиха от съда.

Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 37-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършване на полово съвкупление с ненавършило 14-годишна възраст момиче – престъпление по чл. 151, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо него са предявени обвинения затова, че чрез използване на положение на зависимост или надзор, при условия на продължавано престъпление е осъществявал действия на полово удовлетворение и съвкупление с доведената си малолетна дъщеря. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години, съобщиха от съда.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и свидетелски показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 37-год. мъж към повдигнато му обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието и отчитайки потенциалния риск от съжителство на обвиняемия в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, именно с цел да се предотврати възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред ВОС, за 13 май 2022 г., от 11 часа.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ