0.3 C
Sofia
17:52 | 29 January 2023
НачалоКриминалниВарна: 33-годишна наркозависима влиза в затвора за поредица кражби от магазини

Варна: 33-годишна наркозависима влиза в затвора за поредица кражби от магазини

33-годишна жена бе осъдена за поредица кражби на стоки от търговски обекти във Варна, съобщиха от Районния съд.

Тя получи наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното от съда наказание се отлага с изпитателен срок от 4 години.

Кражбата е осъществена при условията на продължавано престъпление, със седем отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 4 март до 7 август 2020 година във Варна.

Общо седем пъти през горепосочения период от различни търговски обекти на територията на града – хипермаркети и дрогерия, подсъдимата отнемала бутилки с марков алкохол (водка, уиски, шампанско) и парфюм, които скривала под дрехата, в раницата или в дамската си чанта, като преминавала през касовата зона без да заплати нищо.

При проверка на дневните наличности в отделните магазини и след преглед на записите от видеоохранителните камери в търговските обекти, били установени идентичните кражби от страна на подсъдимата, а при последния случай тя била задържана с откраднатата стока на изхода на магазина от охранител.

Всички инкриминирани вещи са на обща стойност за над 500 лева.

33-годишната жена страда от наркотична зависимост. Тя бе осъдена да заплати на граждански ищец по делото претърпените от него имуществени вреди в резултат на кражбата, държавната такса върху уважения иск, както и всички направени по делото разноски.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ