14.8 C
Sofia
13:32 | 07 October 2022
НачалоКриминалниВарна: 1000 лева глоба за шофьор, блъснал пешеходка

Варна: 1000 лева глоба за шофьор, блъснал пешеходка

49-годишeн мъж беше признат за виновен в това, че на 21 септември миналата година при управление на лек автомобил и маневра за движение на заден ход от междублоков паркинг, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил телесна повреда на преминаваща жена.

Това съобщиха от Районния съд във Варна.

Съгласно разпоредбата на Закона за движение по пътищата, при маневра за движение назад, водачите са длъжни непрекъснато да наблюдават пътя зад превозното средство, а при невъзможност – да осигурят лице, което да сигнализира за опасности.

По този начин, по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на пешеходка, изразяваща се в счупване на кост, обусловило трайно затруднение в движението на долен крайник за период по-голям от един месец.

49-годишният мъж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Варненският районен съд го призна за виновен за извършеното престъпление, като му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 10 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ