4.7 C
Sofia
1:43 | 07 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаВарна: Стартира трети етап на акция „Зима“

Варна: Стартира трети етап на акция „Зима“

От вчера (21 ноември) стартира трети етап на акция „Зима“. Това съобщиха от ОДМВР-Варна. Този трети етап се провежда под надслов „Безопасно шофиране през зимата“.

Третият етап на акция „Зима“ се провежда под надслов „Безопасно шофиране през зимата“. Кампанията стартира днес – 21 ноември и продължава до 30 ноември 2022 г. Целта е ограничаване предпоставките за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Контролната дейност на „Пътна полиция“ е насочена към:

– Контрол над техническата изправност на автомобилите, като особено внимание ще се обръща на състоянието на гумите и състоянието на осветителните системи на моторните превозни средства.

– Поведението на водачите на моторни превозни средства, в т.ч. и спрямо пешеходците. През деня моторните превозни средства трябва да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини. Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия, като тези светлини не може да се използват самостоятелно. Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят трябва да се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.

– Поведението на пътниците в МПС

При констатиране на нарушения, ще бъдат налагани ефективни санкции.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ